Aula 2022 - Saló Internacional de Formació i Ocupació

La Setmana de l'Educació va recuperar la celebració presencial, durant els passats dies 2 al 6 de març en els pavellons 12 i 14 del Recinte Firal de IFEMA MADRID. El fort acolliment de la convocatòria ha reunit a 117.824 visitants (enfront dels 115.342 registrats en l'última edició presencial, de març de 2020), que van tindre l'oportunitat de conéixer l'oferta presentada per 275 empreses, institucions i entitats, procedents de totes les Comunitats Autònomes i 24 països, a més d'assistir a les més de 200 activitats programades durant les seues cinc jornades.

Imatge recurs

La Setmana de l'Educació va recuperar la celebració presencial, durant els passats dies 2 al 6 de març en els pavellons 12 i 14 del Recinte Firal de IFEMA MADRID. El fort acolliment de la convocatòria ha reunit a 117.824 visitants (enfront dels 115.342 registrats en l'última edició presencial, de març de 2020), que van tindre l'oportunitat de conéixer l'oferta presentada per 275 empreses, institucions i entitats, procedents de totes les Comunitats Autònomes i 24 països, a més d'assistir a les més de 200 activitats programades durant les seues cinc jornades.

Unes xifres que confirmen a la Setmana com el major esdeveniment educatiu d'Espanya que ha sumat, gràcies a la seua plataforma TEMPS REAL CONNECT, una amplia la projecció de la convocatòria a nivell internacional, especialment entre la comunitat educativa iberoamericana. Precisament esta plataforma va permetre que la Setmana de l'Educació 2021 poguera celebrar-se, de manera excepcional i a causa de la pandèmia, en format virtual (del 17 de març al 17 de setembre).

La Setmana de l'Educació, i per tant, AULA, va ser inaugurada per la Ministra d'Educació i Formació professional, Pilar Alegria, amb la presència del Director General del Servici Públic d'Ocupació Estatal (SEPE), Gerardo Gutiérrez Creme.

Participació del SEPE en Aula

Pel que fa al SEPE i la seua participació en AULA, es va centrar a oferir informació relativa a Garantia Juvenil, Observatori de les Ocupacions amb els perfils professionals i les necessitats formatives, el portal Empra't i el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, tenint com a públic destinatari als orientadors, professionals de l'educació, i alumnes tant de 4º d'ESO i Batxiller com de 1º i 2º de Formació Professional.

AULA ajuda a construir el projecte formatiu de l'estudiant (elecció d'estudis i professions) i a consolidar la seua carrera (primera ocupació i formació contínua). És una fira que ajuda a l'estudiant a decidir eficaçment el seu futur formatiu i professional. Combina una oferta de centres educatius i formatius, entitats i empreses de servicis que donen resposta a les necessitats de formació d'estudiants (de 4º d'I.S.O d'ara endavant) que acudixen a triar el centre en el qual formar-se per a accedir al mercat laboral.

Alumnes, famílies i col·legis han tingut a la seua disposició la possibilitat d'accedir a una orientació educativa que els ajude a analitzar les opcions d'itineraris formatius. En 2022 es van atendre més de 4.000 persones de manera individual.

Finalment, IFEMA MADRID treballa ja en la pròxima edició de la SETMANA DE L'EDUCACIÓ, que tornarà a celebrar-se en el seu Recinte Firal, del 22 al 26 de març de 2023.