Aula 2022 - Saló Internacional de Formació i Ocupació

La Setmana de l'Educació va recuperar la celebració presencial, durant els passats dies 2 al 6 de març en els pavellons 12 i 14 del Recinte Firal de IFEMA MADRID. El fort acolliment de la convocatòria ha reunit a 117.824 visitants (enfront dels 115.342 registrats en l'última edició presencial, de març de 2020), que van tenir l'oportunitat de conèixer l'oferta presentada per 275 empreses, institucions i entitats, procedents de totes les Comunitats Autònomes i 24 països, a més d'assistir a les més de 200 activitats programades durant les seves cinc jornades.

Imatge recurs

La Setmana de l'Educació va recuperar la celebració presencial, durant els passats dies 2 al 6 de març en els pavellons 12 i 14 del Recinte Firal de IFEMA MADRID. El fort acolliment de la convocatòria ha reunit a 117.824 visitants (enfront dels 115.342 registrats en l'última edició presencial, de març de 2020), que van tenir l'oportunitat de conèixer l'oferta presentada per 275 empreses, institucions i entitats, procedents de totes les Comunitats Autònomes i 24 països, a més d'assistir a les més de 200 activitats programades durant les seves cinc jornades.

Unes xifres que confirmen a la Setmana com el major esdeveniment educatiu d'Espanya que ha sumat, gràcies a la seva plataforma TEMPS REAL CONNECT, una amplia la projecció de la convocatòria a nivell internacional, especialment entre la comunitat educativa iberoamericana. Precisament aquesta plataforma va permetre que la Setmana de l'Educació 2021 pogués celebrar-se, de manera excepcional i a causa de la pandèmia, en format virtual (del 17 de març al 17 de setembre).

La Setmana de l'Educació, i per tant, AULA, va ser inaugurada per la Ministra d'Educació i Formació professional, Pilar Alegria, amb la presència del Director General del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE), Gerardo Gutiérrez Cremo.

Participació del SEPE en Aula

Pel que fa al SEPE i la seva participació en AULA, es va centrar a oferir informació relativa a Garantia Juvenil, Observatori de les Ocupacions amb els perfils professionals i les necessitats formatives, el portal Empra't i el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, tenint com a públic destinatari als orientadors, professionals de l'educació, i alumnes tant de 4º d'ESO i Batxiller com de 1º i 2º de Formació Professional.

AULA ajuda a construir el projecte formatiu de l'estudiant (elecció d'estudis i professions) i a consolidar la seva carrera (primera ocupació i formació contínua). És una fira que ajuda a l'estudiant a decidir eficaçment el seu futur formatiu i professional. Combina una oferta de centres educatius i formatius, entitats i empreses de serveis que donen resposta a les necessitats de formació d'estudiants (de 4º d'I.S.O d'ara endavant) que acudeixen a triar el centre en el qual formar-se per accedir al mercat laboral.

Alumnes, famílies i col·legis han tingut a la seva disposició la possibilitat d'accedir a una orientació educativa que els ajudi a analitzar les opcions d'itineraris formatius. En 2022 es van atendre més de 4.000 persones de manera individual.

Finalment, IFEMA MADRID treballa ja en la propera edició de la SETMANA DE L'EDUCACIÓ, que tornarà a celebrar-se en el seu Recinte Firal, del 22 al 26 de març de 2023.