Més de 700 joves participen en un 'laboratori d'idees' sobre ocupació juvenil

L'encontre Universitat Pime es va celebrar els dies vuit i nou de febrer en el Palau de Congressos de Toledo.

Orientació Autor noticia 2 2021
Conferència

L'encontre Universitat Pime es va celebrar els dies vuit i nou de febrer en el Palau de Congressos de Toledo. L'esdeveniment, organitzat per SEPE i Fundae, ha comptat amb la participació de més de 700 persones joves, orientadors, educadors, tècnics d'ocupació, tecnòlegs i empresaris.

Durant aquestes jornades s'ha tingut oportunitat de conèixer directament el que més de 30 entitats expositores i conferenciants ofereixen en formació i ocupabilitat, amb consells en la cerca d'ocupació i oportunitats laborals directes, especialment en l'àmbit digital.

A través de panells, espais temàtics, tallers i ponències es va dur a terme un autèntic laboratori d'idees, de propostes i iniciatives sobre ocupació, ocupabilitat i digitalització.

Així, des de l'espai “Ocupabilitat”, es va donar a conèixer tant el programa de Garantia Juvenil com el seu espai web i especialment el seu nou cercador d'ofertes d'ocupació i formació.

També es van presentar els recursos per a l'ocupabilitat i l'ocupació que aporta el tercer sector, en aquesta ocasió amb la participació de Creu Vermella, Insereix Ocupació, l'entitat de Fundació ONCE per a l'ocupació i la formació de persones amb discapacitat.

La Universitat de Castella-la Manxa i els tècnics del Servei d'Ocupació Pública de Castella-la Manxa (SEPECAM) també van participar en aquest debat.

Les persones joves també han pogut conèixer programes d'ocupació sobre digitalització a través de la Cambra de comerç de Toledo, Pla Internacional o la pròpia Oficina Virtual d'Ocupació de SEPECAM.

Finalment, es van presentar les noves Beques de mobilitat ICEX “VIVES”, amb l'objectiu d'incorporar el talent jove de les persones joves de cicles formatius i professionals.

L'espai “Digitalització”, va començar amb tallers pràctics com: “optimitzar el perfil en LinkedIn”, aprenentatge virtual “Gaming”, Disseny de CV o cerca d'ocupació a través de les xarxes socials.

Clau va ser mostrar les necessitats en ocupabilitat digital, amb la participació activa d'empreses com a IBM Espanya, Immune Technology Institute, Kirleo, INCYDE.

Finalment, FUNDAE i la Direcció general de Formació per a l'Ocupació Castella-la Manxa van centrar la seva participació en els recursos actuals formatius en digitalització, així com en les noves habilitats/habilitats professionals i d'ocupabilitat que està demandant el mercat de treball.

A l'espai “Noves professions”, va destacar la implicació directa de les empreses, exposant les noves necessitats professionals des de sectors estratègics com l'industrial, aeronàutic, el tecnològic o des de la construcció.

També es van realitzar tallers sobre emprenedoria digital, ocupabilitat digital i talent jove.