Programa TándEM : formació i ocupació en entitats sense ànim de lucre

Aquest programa és un dels quals s'inclouen en la Inversió específica en Ocupació Jove en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR). El Pla és el resultat de la resposta europea coordinada amb els Estats Membres per fer front a les conseqüències econòmiques i socials de la pandèmia.

Orientació Autor noticia 6
Dues persones treballen juntes

El programa TándEM, inspirat en el bon funcionament de les Escoles Taller i dels Tallers d'Ocupació gestionats directament pel Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE), respon a un doble repte: la capacitació dels joves no qualificats i la seva pràctica laboral, obrint veritables horitzons a un projecte de vida estable.

Per a l'execució de les inversions previstes en el Pla de Recuperació, Espanya rebrà un total aproximat de 140.000 milions d'euros.
TándEM, com a projecte per a la formació en alternança amb l'ocupació, pot ser promogut tant per òrgans, organismes i altres entitats del sector públic estatal com pel conegut com a tercer sector.

Experiència laboral en el tercer sector

Les entitats que es dediquen a proveir a la ciutadania de serveis d'important valor social, s'encarreguen de capacitar i contractar a les persones joves interessades per aportar-los una experiència en organitzacions amb alt nivell d'especialització i vocació de servei. S'estima que més d'1.000 persones joves podran ser beneficiàries potencials de TándEM en organitzacions del tercer sector.

L'impuls a l'Ocupació Jove a Ceuta

L'Adreça Provincial del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) a Ceuta, ha realitzat una aposta decidida per aquestes entitats. D'aquesta forma, amb els fons del PRTR  el SEPE ha seleccionat 12 projectes de vuit organitzacions sense ànim de lucre.

Amb TándEM, es potencia la Formació Professional (FP) dual (formació i ocupació) en joves ceutíes menors de 30 anys que figuren com a demandants d'ocupació i que no tenen formació específica en l'àmbit en què obtindran el corresponent certificat de professionalitat.

Treball en l'àmbit sociosanitari en Plena Inclusió Espanya

Una d'aquestes vuit entitats que desenvolupa el projecte de formació dual és Plena Inclusió Espanya.
Plena Inclusió contribueix, amb suport i oportunitats, al fet que cada persona amb discapacitat intel·lectual pugui desenvolupar un veritable projecte de vida amb opcions reals d'integració.
A Ceuta estan ja desenvolupant la formació 15 persones joves que una vegada la completin obtindran el certificat de professionalitat en l'àmbit de les cures sociosanitàries: tot això, després d'haver realitzat 9 mesos d'activitat laboral en Plena Inclusió amb el salari corresponent al 75% de la remuneració prevista en el Conveni.

El SEPE farà seguiment d'un projecte que tenen un triple benefici:

La persona jove: demandant d'ocupació: aprèn un ofici i converteix la seva vocació social en una professió

El personal docent: realitza una activitat professional qualificada i tècnica

La ciutat de Ceuta: troba en TándEM una resposta a la necessitat local de comptar amb persones especialitzades en cures a la ciutadania.